Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεκινάμε! Rearfacing: the way forward

Ως γονείς μικρών παιδιών, όταν γνωρίσαμε από τη Σουηδία το θέμα της παρατεταμένης χρήσης ανάποδων παιδικών καθισμάτων μέχρι 4-5 ετών, το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να βρούμε τέτοια καθίσματα για τα παιδιά μας. Μετά μας έπιασε το πάθος να διαδόσουμε τη σημαντική διαφορά στην ασφάλεια σε όσους περισσότερους γονείς μπορούμε.

Η χρήση ανάποδων καθισμάτων για όσο περισσότερο γίνεται, είναι αποδεδειγμένα 5 φορές πιο ασφαλής έναντι αυτών που κοιτούν μπροστά. Πολλά στοιχεία, κυρίως Σουηδικής προέλευσης, κάνουν προφανή και στον πιο άσχετο με το θέμα γονέα, της διαφοράς που υπάρχει. Στόχος του blog μας είναι τα στοιχεία αυτά να διαδοθούν σε όσο το δυνατόν περισσότερους γονείς.

Δυστυχώς η χώρα μας θρηνεί κάθε χρόνο πολλούς νεκρούς και τραυματίες μεταξύ των οποίων δεκάδες μικρά παιδιά. Στη Σουηδία το 2008 είχαν μόλις 2!

Πιστεύουμε ότι το παρόν blog θα βάλει ένα λιθαράκι στη σωστή ενημέρωση των γονέων και στην ευαισθητοποίησή τους σε θέματα ασφαλείας των παιδιών στο αυτοκίνητο. 

Ελπίζουμε να μας βοηθήσετε διαδίδοντας το blog σε όσους περισσότερους γονείς μπορείτε.

rearfacing=the way forward  

3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για το μπλογκ και χαίρομαι που κάνω "ποδαρικό", μιας και συμφωνώ απόλυτα με την παρατεταμένη χρήση ανάποδων καθισμάτων αυτοκινήτου.
    Διάβασα για τα ανάποδα καθίσματα πριν καν μείνω έγκυος και απο τότε είχα σοκαριστεί από τα βίντεο στου Youtube που δείχνουν συγκριτικά ένα ατύχημα και με τους δύο τύπους καθισμάτων.
    Η κόρη μου είναι 7 μηνών τώρα και χρησιμοποιούμε το besafe Izi Combi isofix. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη και σκοπεύω να το χρησιμοποιώ για πολλά χρόνια ακόμη. Πολλοί έλληνες γονείς αμφισβητούν την λογική του ανάποδου καθίσματος πέρα του βρεφικού (εδώ ακόμη κάποιοι αμφισβητούν το συμβατικό κάθισμα αυτοκινήτου!!!)και δεν είναι εύκολο να εξηγήσεις στον κάθε ένα τα πλεονεκτήματα και την υπεροχή των παραπάνω καθισμάτων. Για αυτό θεωρώ ότι το μπλογκ αυτό θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο.
    Βέβαια σημαντικός παράγοντας που μπορεί να αποτρέψει έναν γονέα να προτιμήσει ανάποδο κάθισμα, είναι το κόστος τους, μιας και είναι ακόμη "νεοφερμένο" προϊόν στην Ελλάδα και οι τιμές είναι στα ύψη. Εγώ όμως θεωρώ ότι η ασφάλεια είναι πάνω από όλα. Επίσης εάν διαλέξεις σωστά τον τύπο του καθίσματος, το κόστος δεν είναι τόοοοσο μεγάλο. Και άλλωστε ζούμε στην εποχή του Ίντερνετ, είναι εύκολο να κάνουμε σωστή έρευνα αγοράς και να αγοράσουμε το κάθισμα που μας ενδιαφέρει σε πολύ καλύτερη τιμή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή κίνηση το blog για να ενημερωθούν ακόμα περισσότεροι. Εμείς από σένα ενημερωθήκαμε για το δεύτερο καθισματάκι της μικρής μας και σε ευχαριστούμε πάρα πολύ γι' αυτό! Γίναμε φαν των ανάποδων καθισμάτων και μας αρέσει :D

    Καλή συνέχεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια και χαίρομαι που κρατάτε τα παιδιά σας ανάποδα, έχοντας κάνει την ασφαλέστερη επιλογή. Συνεχίστε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια και ερωτήσεις σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα.