Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Σειρά βίντεο της ρωσικής τηλεόρασης για την ασφάλεια.


Υπάρχουν δύο "σχολές" για την προβολή διαφημιστικών σποτ οδικής ασφάλειας: η "επιθετική" με έντονα μηνύματα και άγριες εικόνες και η "παθητική" με πιο χαλαρά αποτυπωμένα παρόμοια μηνύματα. Εγώ προσωπικά υποστηρίζω την πρώτη. 

Και επειδή μιλώντας για ανάποδα καθίσματα θέτουμε ως απόλυτη προτεραιότητα τη ασφάλεια, παραθέτω σειρά εξαιρετικών βίντεο της ρωσικής τηλεόρασης για την οδική ασφάλεια.

Ας αναγνωρίσουμε τους εαυτούς σε αυτά. Οδηγούμε με αυτή την συμπεριφορά κάθε μέρα...









Και άλλο ένα αγαπημένο...

το χαρτί που μοιράζει ο νεαρός στην καρέκλα λέει: "ούτε και εγώ φορούσα ζώνη ασφαλείας"



και πάλι μόνο απόλυτος σεβασμός σε όσους μετατρέπουν τον πόνο τους σε δύναμη θέλησης για να βοηθήσουν τους άλλους...

2 σχόλια:

  1. Ανατρίχιασα.... Άλλο να το ακούς και να το συζητάς, και άλλο να το βλέπεις....
    Εάν προβάλλονταν τα ίδια σποτάκια και στην δική μας τηλεόραση, θα μπορούσαν να αποφευχθούν πολλές τραγωδίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω ότι πλέον οι επαναστάσεις ξεκινούν από το κεφάλι του καθενός. Εάν θέλουμε να μη θρηνούμε τόσα θύματα στην άσφαλτο κάθε χρόνο, πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας. Πρέπει ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ και κάθε μέρα να οδηγούμε πιο πολιτισμένα, να σεβόμαστε τον άλλον, να μην τρέχουμε υπερβολικά και να δενόμαστε ΠΑΝΤΑ με τη ζώνη και στα εμπρός και στα πίσω καθίσματα και να έχουμε τα παιδιά πάντα σε παιδικό κάθισμα μέχρι να φτάσουν το 1,40 ύψος. Η οδική ασφάλεια ξεκινά από την παιδεία και τη γνώση.
    Ναι, εάν αυτά τα βίντεο έπαιζαν στην τηλεόραση θα βοηθούσαν πολύ. Αλλά πλέον το διαδίκτυο έχει μεγάλη δύναμη και η δύναμη αυτή βρίσκεται στα χέρια του καθενός από εμάς. Μπορούμε ΕΜΕΙΣ να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο και πιο ασφαλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια και ερωτήσεις σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα.