Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

BBC News

Δείτε το βίντεο από το παρακάτω λινκ:

http://news.bbc.co.uk/player/nol/newsid_7330000/newsid_7335600/7335674.stm?bw=bb&mp=wm&news=1&bbcws=1

Να τα κάνω λίγο πιο λιανά;


  1. Ένας ενήλικας φορώντας ζώνη, μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού του κατά 50%
  2. Παιδί σε κάθισμα που κοιτά μπροστά, μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού του κατά 50-60%
  3. Παιδί σε κάθισμα που κοιτά ανάποδα, μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού του κατά 90-95%!
  4. Αγγλική κατασκευάστρια εταιρία που κατασκευάζει ανάποδα καθίσματα στην Αγγλία και τα εξάγει στη Σουηδία, αναφέρει στη Σουηδική ιστοσελίδα της ότι τα ανάποδα καθίσματα είναι πιο ασφαλή και ότι η απολύτως μίνιμουμ ηλικία για να γυρίσει το παιδί μπροστά είναι 3 ετών, αλλά δεν τα διαθέτει στην Αγγλία.
  5. Ο αντίλογος είναι η ευκολία στην τοποθέτηση ενός ανάποδου καθίσματος.
Συμπέρασμα: οι Σουηδοί γονείς είναι πιο έξυπνοι και τοποθετούν σωστά τα ανάποδα καθίσματα τους εδώ και δεκαετίες, ενώ οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι γονείς είμαστε βλάκες και πρέπει να συμβιβαστούμε με κάτι λιγότερο από αυτό που έρευνες σε όλον το κόσμο έχουν αποδείξει ως τη μέγιστη ασφάλεια για τα παιδιά μας - την παρατεταμένη χρήση ανάποδων καθισμάτων μέχρι 4 ετών.

Εγώ λέω ότι μας δουλεύουν. Τα ανάποδα καθίσματα πρέπει να είναι διαθέσιμα και προσιτά για όλους τους γονείς. Εμείς οι γονείς, μιλώντας για την ασφάλεια των παιδιών μας, πρέπει να τους προσφέρουμε το καλύτερο. Ειδικά εμείς οι ΄Ελληνες, με τα τραγικά στατιστικά οδικής ασφάλειας, έχουμε 1522 λόγους παραπάνω, όσοι είναι οι νεκροί μας κάθε χρόνο... 

1 σχόλιο:

  1. δηλαδή υπάρχουν καθίσματα για παιδιά από ένα χρονών και άνω, τα οποία ταιριάζουν σε όλα τα αυτοκίνητα? και τα πόδια των παιδιών δεν πιέζοντε από το κάθισμα του αυτοκινήτου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια και ερωτήσεις σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα.